Priit+Silla

Keelekõrvast

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 12/2016
Suurus: 1.1 MB
Leheküljed: 235
ISBN: 4839504930394
Loe veebis:1003
Laadige alla raamat:888

>Vana maamehest filoloog on märganud tänapäeva juhtmeedia keeles hämmastavaid sõnastusi, tarbetuid võõrsõnu ja laene. Ta tögab neid, sest need levivad rahva hulgas nagu kevadine kulupõleng. Ka grammatika on viimase paarikümne aastaga tugevasti moondunud.: III välde kipub kaduma, sama teed on läinud i-mitmus jne.Vähene lugemus ei lase ajakirjanikel tunda paljude omasõnade tähendust, nt rase,laip,raiuma/lõhkuma laskma/tulistama jne.
Keelel on mitu süvakihti, mida kutseline rääkija peab teadma. Esitatud nurinäidete kõrvale on seatud paremad sõnavõimalused.. Emakeelt tuleb pidada au sees!