Mari+Nõmmela

Voldemar Vaga 18991999 ja eesti kunsti ajalugu

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 1/2017
Suurus: 4.4 MB
Leheküljed: 229
ISBN: 393049332323
Loe veebis:1003
Laadige alla raamat:1006

>1990. aastatel sai Voldemar Vaga legendiks eesti rahvale. Vaga nimega seostus kunstiajaloolaste koolkond Tartu ülikoolis, nõukogude võimu poolt keelatud raamatu “Üldine kunstiajalugu” alleshoidmine eesti kodudes pikkade okupatsiooniaastate kestel, kunstiteadlase üllatuslikud isikunäitused kaheksakümnendatel ja professori elutargad sõnavõtud ajakirjanduses poliitilise taasiseseisvumise perioodil – üheksakümnendatel aastatel.

20. sajandi I poolel kirjutatud kunstikäsiraamatu populaarsust kinnitavad 21. sajandi alguses välja antud “Üldise kunstiajaloo” täiendatud kordustrükid. Eelnimetatud märksõnad eesti rahva ajaloolises mälus ei peegelda kaugeltki kogu Vaga elutööd. Legendaarse kunstiajaloolase mahukas ja mitmekesine pärand, tema publikatsioonid ja käsikirjad leiavad esmakordselt tervikliku käsitluse siinses raamatus. Voldemar Vaga kirjutised, mis on lahutamatuks osaks 20. sajandi eesti kunsti ajaloost, pakuvad uurijatele avastamisrõõmu kindlasti ka tulevikus