Jüri+Afanasjev

Majandusmatemaatika elemendid

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 4/2016
Suurus: 1.6 MB
Leheküljed: 228
ISBN: 1239584949493
Loe veebis:1002
Laadige alla raamat:1002

>Õppevahendis käsitletakse majandusküsimusi, mida saab modelleerida koolimatemaatika vahenditega. Vaadeldakse mitmeid protsentarvutusega seonduvaid ülesandeid nagu maksustamine, hinnakujundus, arvutused valuutaga, indeksid ning liit- ja lihtintresside arvutamine hoiustamise ja laenamise näidetel. Pikemalt käsitletakse lihtsamate funktsioonide kasutamist majandusanalüüsil. Vaadeldakse nõudlus-, pakkumis-, kulu-, tulu- ning kasumifunktsioone ning nende omavahelisi seoseid ja rakendusi. Õppevahend on mõeldud eelkõige koolimatemaatika valikkursuse “Majandusmatemaatika” õpetamiseks, kuid matemaatikaõpetaja leiab siit ka hulgaliselt lisamaterjali ja ülesandeid koolimatemaatika põhikursuse ilmestamiseks.
Haridusministeerium soovitab kasutada matemaatika õpetamisel lisamaterjalina.