Helen+Tobias-Duesberg

Vangistatud prints ja teised muinasjutud

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:epub.pdf.mobi.fb2.
ibooks.txt.lit.doc.djvu
Väljaanded: 1/2017
Suurus: 4.3 MB
Leheküljed: 202
ISBN: 4859384012845
Loe veebis:1005
Laadige alla raamat:999

>Raamatus on neli muinasjuttu: “Kägu Kuku”, “Põldhiirte eksirännak”, “Jutt hiiglasuurest kaalikast” ja “Vangistatud prints”.

“Kägu Kuku” on vahva lugu vanas mõisapargis elavast käost nimega Ukk ja tema kaaslasest – käoneiust Ikk. Kuna käod pesa ei ehita, siis muneb Ikk oma munad võõrastesse pesadesse ja nii koorub ühel päeval linavästrike pesas väike käopoeg Kuku…

Põldhiirte rahulik elu muutub kui nad võtavad endi hulka hättasattunud rotipoja Kiip. Peagi on Kiip kosunud ning kasutades ära oma jõudu ja kavalust plaanib ta oma elu hiirte juures võimalikult mugavaks teha. See lõpeb aga kurvalt – Kiip aetakse põldhiirte juurest minema ja nii satub ta esimest korda inimeste juurde…

“Jutt hiiglasuurest kaalikast” räägib vaesest taluperest pärit Viiust ja Jaanist, kes tahavad oma vanemaid abistada ning neile hobuse kinkida. Lapsed otsustavad sauna taha juurviljaaia rajada ning sügisel viia saagi linna turule ja niimoodi raha teenida.

“Vangistatud prints” on jutt prints Balduinist, kes langeb halastamatu Türgi sultani kätte vangi ning tema armastatud pruudist Gudrunist, kes otsustab printsi päästa. See on lugu armastusest ja sõprusest, vangistusest ja vabadusest.

Raamatu lõppu on lisatud autori mälestustekillud tema lapsepõlvest Narva-Jõesuus.