Tõnu+Koger” class=”author

Lahe leksikon

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 1/2017
Suurus: 2.7 MB
Leheküljed: 238
ISBN: 49300393765493
Loe veebis:888
Laadige alla raamat:111

>See leksikon on valminud uudishimulike laste küsimustest. Raamatu koostaja Viivi Variksaar töötas pikka aega ajakirja “Täheke” toimetuses. Toimetusse tuli sageli kirju, milles lapsed tahtsid teada palju erinevaid asju. Nendest küsimustest sündis rubriik “Uudishimulikele”. Valik selle rubriigi küsimustest-vastustest on nüüd nende kaante vahel.
“Lahe leksikon” on raamatu pealkiri sellepärast, et see pole hirmus tõsine raamat. Siit saab lugeda ka päris naljakatest asjadest, näiteks sellest, kus on püstitatud ausammas seale või kes pani oma koerale päikeseprillid ette. Samas on siin ka palju küsimusi geograafia, Eesti ja Tallinna ajaloo, taimede, loomade, kõnekäändude jpm kohta.
Juss Piho on raamatule joonistanud vaimukad pildid.