Ants+Kõverjalg

Punane labürint

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:pdf.epub.lit.ibooks.mobi.mp3.
rb.lrf.ogg.txt.rtf.doc
Väljaanded: 10/2016
Suurus: 2.6 MB
Leheküljed: 213
ISBN: 393049332323
Loe veebis:777
Laadige alla raamat:555

>Tallinna Ülikooli emeriitprofessor, akadeemik Ants Kõverjalg jutustab oma mälestuste kogumiku teises osas oma elust sõjajärgsetel aastatel.

Nooruses oli Ants Kõverjalg lootustandev sportlane, neljakordne ENSV meister keskmaajooksu distantsidel ning Nõukogude Liidu olümpiakoondise kandidaat. Märkimisväärne osa raamatust ongi pühendatud spordi teemale.
Pärast sportlasekarjääri katkemist jätkas Ants Kõverjalg õpinguid, lõpetades nii Tallinna Tehnikaülikooli kui Tallinna Pedagoogilise Instituudi. Töötades aastaid hinnatud õppejõu ja professorina mitmetes üldhariduslikes ning kõrgkoolides, omandas pedagoogikateaduste kandidaadi ja doktorikraadi. Hiilgav akadeemiline karjäär tipnes akadeemiku tiitliga.

Nõukogude ajal tuli Ants Kõverjalal varjata teenimist Eesti Leegionis, mis vajutas kahtlemata tema elukäigule rõhuva pitseri.

Akadeemik Kõverjalg on ladusa ning rahvapärase jutustamisandega autor, pakkudes lugejale käesolevas köites unikaalse ning süvitsi mineva sissevaate nõukogude aegsesse teadusmaailma ning selle telgitagustesse.
Illustreeritud ajalooliste fotodega