Michel+Foucault

Diskursuse kord

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:pdf.epub.lit.ibooks.mobi.mp3.
rb.lrf.ogg.txt.rtf.doc
Väljaanded: 1/2016
Suurus: 3.6 MB
Leheküljed: 204
ISBN: 4394857339010
Loe veebis:888
Laadige alla raamat:888

>Michel Foucault inauguratsioonikõne Collège de France´is 1970. aasta 2. detsembril. Lühike tekst võtab löövalt kokku kuulsa prantsuse filosoofi tollased arusaamad oma töödest ja uurimissihtidest. Foucault´ asetab oma arutluse keskmesse “diskursuse” mõiste, mis hõlmab igasuguseid kõnelemispraktikaid, mis on mingi üldise mõtteviisi teenistuses. Foucault´d huvitavad ennekõike keelavad, käskivad ja korrastavad diskursused, mille kaudu kehtestab valitsev võim oma arusaame ja konstrueerib erinevaid vastandpaare (tõde/vale, hullus/mõistus jt.)
Raamatu eestikeelsele tõlkele on kirjutanud järelsõna Mihhail Lotman.