Gregor+Taul,+Pilleriin+Torim,+Vappu+Thurlow” class=”author

Mikoff Skulptuurid

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 12/2016
Suurus: 4.1 MB
Leheküljed: 240
ISBN: 3425885493990
Loe veebis:777
Laadige alla raamat:1110

>Mare Mikoff of tuntud eesti skulptor, kes on eesti kunstis tegev olnud juba 1970. aastate algusest. Paljud inimesed teavad tema monumentaalskulptuure erinevates linnades („Hämarik” Tallinnas, Viru keskuse juures, „Paul Keres” Pärnus, „100 000 tartlase monument” ja „Maanaised” Tartus, Emajõe kaldal), kuid kultuuriteadlikud tunnevad Mikoffi ka kui osavat portretisti ja ärksate installatsioonide autorit. 240-leheküljeline värvifotodega kataloog annab tervikliku ülevaate Mikoffi loomingust aastatel 1971–2016. Mare Mikoffi elu- ja loomingutee lahkab oma põhjalikus analüüsis kunstiajaloolane Reet Varblane, kes on kunstniku karjääri jälginud ja saatnud nii kriitiku kui kuraatorina. Peterburi arhitektuuriajaloolase ja –kriitiku, Vladimir Frolovi essee uurib Mikoffi loomingu taustal realismi avaldumise erinevaid vorme sotsialistlikus ja postsotsialistlikus ühiskonnas. Mikoffi näituse kuraator Gregor Taul kõneleb oma essees skulptuurikunsti spetsiifikast – erinevalt näiteks maalikunstist on skulptuur olnud ajalooliselt rohkem seotud avaliku ruumi ja arhitektuuriga. Kataloogi tekstiosa lõpetab Gregor Tauli ja Mare Mikoffi ülevaatlik intervjuu kunstniku loometeest. Kataloog on läbivalt eesti- ja inglise keelne.