Robert+Byrne

Pais

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:pdf.epub.lit.ibooks.mobi.mp3.
rb.lrf.ogg.txt.rtf.doc
Väljaanded: 4/2016
Suurus: 1.6 MB
Leheküljed: 200
ISBN: 4839410093862
Loe veebis:1003
Laadige alla raamat:888

>Seegi “Hiina sündroomi” ja “Ülekoormuse” ideid jagav romaan pajatab tehnikast, mis väljub inimese kontrolli alt. California väikelinnast Suttertonist ülesvoolu kõrgub pinnaspaisude seast suurim, Sierra kanjoni pais, mille maht on 90 miljonit kuupjardi ja kõrgus 825 jalga. Meisterehitaja insener Theodore Rosheki suurejooneline pais on rajatud kõige rangemaid tehnilisi nõudeid arvestades ja see on ohutuim tamm, mis kunagi ehitatud. Ainult et firma Roshek, Bolen and Benedetz, Inc. uue töötaja Phil Krameri arvutuste järgi ähvardab seda paisu kokkuvarisemine. Alates hetkest, kui Krameri arvuti hoiatab ohu eest, areneb “Paisu” sündmustik peadpööritava kiiruse ja põnevusega. Kramer, keda ei usaldata ning kes kahtleb esialgu isegi, püüab tões selgusele jõuda, hoolimata Rosheki vastuseisust, sest kogu tema elu on seotud selle paisuga. Lugu hargneb firma peakorteri arvutisaalist ja nõukoguruumidest kuni paisu sügavuses valitseva heidutava vaikuseni, hetkeni, mil paisu taha moodustunud kunagine tüüne järv hakkab liikuma, murrab tõkke läbi ja sööstab möirates alla orgu. “Pais” lausa säriseb põnevusest, köitvusest ning jõust, mida menukirjanik romaanis valla päästab.