Thomas+Salumets

Methis 14

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 1/2016
Suurus: 4.9 MB
Leheküljed: 245
ISBN: 5940004040400
Loe veebis:111
Laadige alla raamat:1007

>Methise 14. number keskendub representatsiooni ja presentatsiooni problemaatikale etenduskunstides. Sissejuhavalt antakse ülevaade representatsiooni teooriatest filosoofias, järgnevad artiklid esitavad omamoodi kronoloogilise ülevaate vastava teemaga seotud probleemidest alates antiigist kuni kaasaegse eesti teatrini. Vaatluse alt ei jää välja ka lavakujundus ja tantsuteater.
Methisele alates käesolevast numbrist lisandunud intervjuu rubriigis on vestlus lavastaja Merle Karusooga. Teooriavahenduse rubriigis on võimalik tutvuda tuntud prantsuse teatriteadlase Jean-Pierre Sarrazaci seisukohtadega, mida aitab lugejale lähemale tuua Tanel Lepsoo kommentaar. Arhiivileid viib meid tagasi poole sajandi tagusesse aega Draamateatris, mil Voldemar Panso lavastas Eduard Vilde “Tabamata ime”.
Methise teatrinumber on huvitav ja hariv lugemisvara kõigile, kelle jaoks teater on midagi enamat kui pelgalt meelelahutus.