Aino+Thauvón-Suits

Minu mälestuste Eino Leino

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:pdf.epub.lit.ibooks.mobi.mp3.
rb.lrf.ogg.txt.rtf.doc
Väljaanded: 4/2016
Suurus: 1.4 MB
Leheküljed: 229
ISBN: 3485758493848
Loe veebis:222
Laadige alla raamat:777

>Aino Thauvón-Suits, Gustav Suitsu abikaasa ja kirjandusteadlane, ütleb oma 1958. aastal ilmunud mälestusteraamatu kohta: “Tahaksin teile tutvustada üht elu näitelava tegelast sellisena, nagu mina teda näinud ja tundnud olen. Paljud arvatavasti ütlevad, et ma ei kujuta teda õigesti. Ütlevad, et teadsid ja tundsid teda hoopis teistsugusena. Eino Leinot võib iseloomustada väga erinevalt, võib mitut moodi hinnata tema suhet inimestesse.”
Nii jutustabki Leinot aastatepikku tundnud lähedane perekonnasõber südamlikult selle suure ja viljaka soome kirjaniku fantaasiatest, kreedost, riugastest, nõrkustest, kiindumustest, pettumustest ja eluväsimusest.
Värvikas peatükk on pühendatud ka Eino Leino Eesti-reisile aastal 1921, mis äratas omal ajal palju tähelepanu. Leinot võeti Eestis vastu peaaegu nagu Soome riigi ametlikku saadikut, samal ajal aga ka nagu boheemlaskuningat, kellelt võis oodata igasuguseid üllatusi. Selles asjas Leino muidugi pettumust ei valmistanud…