Umberto+Eco

Baudolino

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 1/2017
Suurus: 4.1 MB
Leheküljed: 239
ISBN: 393049332323
Loe veebis:333
Laadige alla raamat:1010

>Umberto Eco neljandat romaani “Baudolino” raamib Konstantinoopoli vallutamine neljandas ristisõjas. Bütsantsi kõrge ametnik Niketas Choniates vestleb oma päästja Baudolinoga, Püha Rooma keisri Friedrich I Barbarossa kasulapsega, kelle lugu põimub paeluvalt selle looga, mida tavatsetakse nimetada Õhtumaa ajalooks. Nagu Niketas, saab ka lugeja Baudolinolt teada keisri ja paavsti konfliktidest, ülikoolide iseseisvumisest, luulekaanonite tekkest, keskaja maailmapildi iseärasustest ja muidugi müütilise preester Johannese riigi otsinguist. Kõik oleks justkui päris ja on samas traditsioonilise ajalookirjandusega võrreldes parajalt pea peale pööratud. Ning raske on öelda, kas “Baudolino” on rohkem romaan või kaasakiskuv, küsimusi tekitav sissejuhatus keskaja aja- ja kultuurilukku.