Edith+Nesbit

Lugu Amuletist

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:epub.pdf.mobi.fb2.
ibooks.txt.lit.doc.djvu
Väljaanded: 3/2016
Suurus: 2.1 MB
Leheküljed: 246
ISBN: 48483940493849
Loe veebis:1003
Laadige alla raamat:1110

>Edith Nesbit (1858–1924) on maailmas hinnatud ja korduvalt avaldatud lastekirjanik. Tema sulest on ilmunud mitmeid kogupere- ja võlujutte.

Lapsena oli Edith Nesbit üleannetu poisilik tütarlaps, kellest kasvas omapärane ja vabameelne täiskasvanu. Koos oma abikaasa Hubert Blandiga oli ta sotsialistliku Fabiani seltsi asutajaliikmeks ja nende kodu sai omaaegsete sotsialistlike ja literatuursete ringkondade keskuseks. Kaos nende boheemlaslikus kodus suurenes, juhituna väsimatu “Daisy” (nii kutsusid teda sõbrad) poolt. Alalisteks külalisteks olid teiste hulgas ka George Bernard Shaw ja H. G. Wells. Omaenda laste kõrval kasvatas Edith veel üles kaks adopteeritud last.

Tema riietus, soeng, elustiil ja komme end jõuliselt väljendada näitasid teda naisena, kes püüdis murda vabaks ettekirjutustest, mida Inglise ühiskond sel ajal nõudis

Hoolimata oma edust kirjanikuna viisid helded ja suuremeelsed teod ta elu lõpupoole lähedale pankrotile.

“Lugu Amuletist” (The Story of the Amulet) lõpetab triloogia viie lapse maagilistest juhtumistest. Varem on juba ilmunud “Viis last ja tema” (“Five children and it”, esmakordselt 1902, eesti keeles 2000) ning “Fööniks ja vaip” (“The Phoeniks and the Carpet” – 1904, ek 2000).