Jüri+Uustalu

Kremlis, kongis ja suures Siberis

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:epub.pdf.mobi.fb2.
ibooks.txt.lit.doc.djvu
Väljaanded: 2/2016
Suurus: 2.7 MB
Leheküljed: 236
ISBN: 49300393765493
Loe veebis:1006
Laadige alla raamat:999

>Mälestusväärsel 1940. aasta suvel siirdus Tallinnast Moskvasse valitud seltskond kommunismimeelseid tegelasi. Et paluda Stalinilt Eesti vastuvõtmist vennasrahvaste sõbralikku perre – nii seda käiku toona nimetati. Selle delegatsiooni koosseisu sattus poolkogemata ka käesoleva mälestusteraamatu autor, Läänemaa teenekas kooliõpetaja ja haridustegelane Jüri Uustalu.

Kuid paraku ei suutnud lugupeetud koolmeister sovjetliku nomenklatuuriga kuigi kaua ühte jalga käia. Ja tema nii paljutõotavalt alanud poliitiline karjäär lõppes peagi Siberi vangilaagris.

Raamatus toob autor vahetu tunnistajana ära palju põnevaid üksikasju kuulsal Moskva reisil juhtunust, kirjeldab oma sattumist süsteemi hammasrataste vahele ning võitlust ellujäämise nimel Siberi vangilaagreis.