Claudette+Joannis

Sarah Bernhardt

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 9/2015
Suurus: 3.3 MB
Leheküljed: 209
ISBN: 11234539009453
Loe veebis:444
Laadige alla raamat:444

>Maailmakuulsa prantsuse näitlejanna Sarah Bernhardt´i (1844–1923) intiimne biograafia. Rohkem kui poolsada aastat kehastas ta Prantsusmaa teatrite lavadel traagilisi kangelannasid, pälvides oma erilise kõlaga “kuldhääle” tõttu hüüdnime “Jumalik”. Oma teatri direktorina tõi ta lavale suurejoonelisi lavastusi, mitmekülgse kunstnikuna eksponeeris pidevalt Pariisi Salongis oma maale ja skulptuure. Sarah Bernhardt kujundas osavalt oma legendi, rakendades selle teenistusse hiilgavad lavakostüümid, eksootilise talveaeda meenutava kodu elavate ahvide, tiigrite ja muude metsloomadega, tormilised armulood, omapärased allüürid, pöörasuse, neurasteenia…