Julie+Powell

Julie & Julia

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:pdf.epub.lit.ibooks.mobi.mp3.
rb.lrf.ogg.txt.rtf.doc
Väljaanded: 2/2017
Suurus: 2.0 MB
Leheküljed: 237
ISBN: 58393847474923
Loe veebis:1006
Laadige alla raamat:665

>Julie Powelli elu koosnes igavast tööst ja rutiinsest elust imepisikeses New Yorgi korteris. Ühel päeval aga, ema juures külas olles, avastas Julie raamatu, mis muutis tema elu! Julia Childi 40 aastat tagasi kirjutatud legendaarse kokaraamatu, mis oli „mingil ajal olemas igal Ameerika perenaisel, kes oli võimeline vett keetma“.

Nagu ütleb Julie Powell: „See pole rikkalikult illustreeritud; seal pole klantspilte särava parukaga autorist, kes vajutab hambad mahlasesse maasikasse või naeratab nagu mingi blond köögi valitsejanna kalgilt tõelise talupojapiruka kõrval, lõikevalmis nuga peos. Road on lootusetult iganenud – valmistamise ajad ülekohtuselt pikad, võid ja koort kasutatakse üle mõistuse palju, ja ei ainsatki vihjet meresoolale ega wasabi’le. See raamat pole enam kümneid aastaid kuulunud ettevõtlike gurmaanide kohustusliku kirjanduse hulka. Aga kui ma seda sel hommikul käes hoidsin, avasin tomativärviliste plärakatega kaane, sirvisin koltunud lehti, oli mul tunne, et lõpuks ometi olin ma leidnud midagi olulist.“

Ja nii sündis projekt, mis muutis kogu Julie elu. Nimelt otsustas ta ühe aasta jooksul valmistada kõik road Julia Childi raamatust – kokku 524 rooga, tomatitäidisega omletist homaarideni, prantsusepärasest kartulisupist mahlase biifsteegini. Suure vaevaga, vigadest ja eksimustest õppides tuli ta sellega ka toime ning kirjutas siis oma kogemustest meeleoluka, huumoriga vürtsitatud tõsielul põhineva raamatu.

Haarav teos pälvis kohe ka filmitegijate tähelepanu ning 2009. aasta sügisel ka Eesti kinodes linastuvas filmis mängivad peaosi võluv Meryl Streep ja Amy Adams.