Lothar-Günther+Buchheim

Das Boot

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:epub.pdf.mobi.fb2.
ibooks.txt.lit.doc.djvu
Väljaanded: 9/2016
Suurus: 4.6 MB
Leheküljed: 203
ISBN: 6749583434013
Loe veebis:1005
Laadige alla raamat:1007

>Saksa armee eliitväeosaks tituleeritud väeosa kandis Teises maailmasõjas tohutuid kaotusi – 40 000 allveelaevnikust ei pöördunud enam kunagi tagasi 30 000. Lothar-Günther Buchheimi pöördus ning kirjutas allveelaevas veedetud ajast romaani “Das Boot”. Selles jutustab ta loo allveelaevast ja selle meeskonnast Teises maailmasõjas: elust allveelaevasõja varjuderiigis, operatsioonidest Atlandil 1941. aasta talvel, nädalatepikkusest tegevusetusest, rünnakutest ja vasturünnakutest, jahist ja põgenemisest, katsest tungida läbi kindlalt valvatud Gibraltari tee Vahemerre.

Romaan “Das Boot“ ja samanimeline film on saavutanud ülemaailmse edu tänu autori erakordsele julgusele meenutada sõjakoleduste pisimaidki üksikasju.