Joel+Schmidt

Constantinus Suure mälestused

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 6/2016
Suurus: 3.7 MB
Leheküljed: 201
ISBN: 0900545918294
Loe veebis:1006
Laadige alla raamat:999

>Rooma keisri Constantinus Suure elu kulges mitmes mõttes piirialal. Ajas paigutub ta antiigi ja keskaja piirile, ruumis impeeriumi äärealadele. Kui Constantinus pealinn Konstantinoopol oli ühenduspunktiks Lääne ja Ida vahel, siis tema ise oli sillaks muistse kreeka-rooma usundi ja kristluse vahel. Oma eluõhtul vaatab Constantinus tagasi möödunule. Ülisuurel ja Ülivagal on palju mäletada. Surres võib keiser õigusega uhke olla riigis rahu taastamise ning õitsva pealinna üle. Ta võtab vastu ristimise, mis teeb temast lõplikult kristlase.