Tervikteoste käsitlemine põhikoolis

Lae raamat

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:epub.pdf.mobi.fb2.
ibooks.txt.lit.doc.djvu
Väljaanded: 10/2016
Suurus: 3.4 MB
Leheküljed: 242
ISBN: 49300393765493
Loe veebis:888
Laadige alla raamat:555

>Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi toimetiste V number jätkab juba tuttava teemaga – tervikteoste käsitlemisega põhikoolis. Kogumik sisaldab õpetajate töökogemuslikke artikleid, sh tööjuhendeid ja õpilaste töölehti. Autorite eesmärk on edendada lugejakeskset kirjandusõpetust, ärgitada õpetajaid kasutama nii ajaproovi läbi teinud kui ka uusi metoodilisi strateegiaid, mis aitavad kaasa kirjandusteose kui terviku mõistmisele.

Traditsiooniliselt on kogumikus ühe teose kaks erinevat käsitlust – näide sellest, et kirjandusteosele võib läheneda mitmeti ja et põhikoolis ei peaks taotlema loetud teose kõigekülgset, ammendavat ja lõplikku analüüsi. Kogumiku töölehtedest on lubatud oma õpilaste tarbeks koopiaid teha.

Koostaja-toimetaja Krista mägi

Sisukord:

Helga Nõu „Tõmba uttu!” 8. klassis (Ivik a Hein)

Enn Kippeli „Meelis” 6. klassis (Tiia Kessel)

Silvia Rannamaa „Kadri” 5. klassis (Eve Kärsna)

Andrus Kivirähki „Sirli, Siim ja saladused“ 5. klassis (Helge Maripuu )

Andrus Kivirähki „Sirli, Siim ja saladused“ 5. klassis (Piibe Leiger)